TERMES zeytinyağının farkı ne?


İnsanoğlunun binlerce yıldır tanıdığı, yarı kutsal bir ürün zeytinyağı. Değeri analiz sonuçları ile birlikte içerdiği olumlu tadım kriterlerine de bağlı.

Tadımcılar, aldıkları özel eğitimlerle koku ve tat alma yetenekleri uluslararası kriterleri belirleyebilecek seviyeye ulaşmış profesyoneller, tadım seansları ise, bir dizi standartların uygulandığı ritüeller.

Analiz ve tadım yönünden kusursuz ürünler Naturel Sızma Zeytinyağı (Extra Virgin Olive Oil) olarak ayrılıyor. Zeytinin cinsine, yetiştiği yörenin toprak ve iklim şartlarına bağlı olarak tatları birbirinden farklı sızma zeytinyağları söz konusu olabiliyor.

Minimal kusurlu yağlar Naturel Birinci Zeytinyağı (Virgin Olive Oil), ve az kusurlu yağlar Naturel İkinci Zeytinyağı (Ordinary Olive Oil) isimleri ile anılıyor. Rafine Zeytinyağları (Refined Olive Oil) ise ağır kusurlu yağların fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen nefaset yoksunu yağlar; ve lezzet katmak amacı ile içerisine naturel yağlar eklenerek Riviera Zeytinyağı (Olive Oil) üretiliyor.

Termes olarak tadım odaklı üretim yaklaşımımız ile farklı bölgelerde yetişen değişik zeytin çeşitlerinin lezzet dünyamıza kendilerine has tat özellikleri ile tanıtılması için çaba gösteriyoruz. Hasat ve işleme sürecini bilimsel doğrular çerçevesinde adım adım takip ettiğimiz, bölgesi ve çeşidi belirli zeytinlerden Naturel Sızma Zeytinyağları sunuyoruz.