kızılcaova'da gün

Kokusu : yoğun,  meyveli
Tadı : canlı, taze ve yeşilimsidir; genizde belirgin bir yakıcılığı vardır.

Özellikleri : Zeytinyağında gövde, belirgin zeytin tatları arayanlar için Ayvalık ve Memecik çeşitlerinin yağları harmanlanarak üretilmiştir. Çiğ olarak tüketilmesi, pişirmede ise yemeğe son aşamada ilavesi tavsiye edilir. Yoğun bir gövdeye, yeşil meyve aromalarına sahip zeytinyağımız kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olduğu gibi dengeli ve aromatik yapısıyla Ege mutfağı’nın temelini oluşturan geleneksel ot yemeklerine de lezzet katar. Hafif soslu ve baharatlı yemeklerinize, levrek ve çipura benzeri deniz ürünlerine, ve közlenmiş sebzelerden hazırlanmış mezelerinize çok iyi eşlik eder. Hafif yakıcılığı ile gövdeli ve iştah açıcıdır.

Açıklamalar : Zeytin meyvesinden sadece fiziksel işlemler ile elde edilmiş, lezzetini tam olarak sofranıza taşımak için filtre edilmemiştir; hafif bir bulanıklık ve ince bir tortu görülebilir. Zeytinyağını ışığın olumsuz etkilerinden korumak için koyu renkli ambalaj tercih edilmiştir. Işıksız, serin ortamda, ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Zeytinyağı soğukta muhafaza edildiğinde bulanıklaşır ve donar.